Meer Energie & Minder Stress

Onze module meer energie & minder stress is gericht op terugkerende klachten voor managers en zelfstandig ondernemers.

Door voortdurende spanning in het lichaam, veroorzaakt door angst, ontevredenheid, emotionele problemen en/of dagelijkse zorgen, verzwakt het lichaam. De spieren verzwakken dan door triggerpoints, waardoor de circulatie van vitale lichaamsvloeistoffen verslechtert en dit het zenuwstelsel en het immuunsysteem verzwakt.

Als je de eerste signalen van je lichaam negeert, nemen de ongemakken en klachten van het lichaam toe en kunnen ze verergeren of zelfs chronisch worden. Triggerpoints die onbehandeld blijven, kunnen dan bijvoorbeeld resulteren in een wijdverspreid myofasciaal pijnsyndroom of chronisch worden. Wil je dit voorkomen en klachten aanpakken voordat deze verergeren? Dan kan onze integrale onthaastingstherapie uitkomst bieden. Deze therapievorm pakt klachten bij de bron aan en resulteert veelal in een definitief herstel.

Hoe werkt het?

Bij deze module behandelen wij vanuit een holistische visie je klachten. Holistisch betekent dat we jou in totaliteit zien, dus lichamelijk, geestelijk, spiritueel en emotioneel. Doordat we alles meenemen in onze behandeling, stimuleren we een snel herstel.

Onder begeleiding van de fysiotherapeut ga je ook sporten en je gaat in gesprek met de coach die gespecialiseerd is in terug kerende pijnklachten. Daarnaast maken wij ook gebruik van cryotherapie om pijnklachten te verminderen.

Bij deze therapie krijg je persoonlijke aandacht, maar verlichten we ook direct lichamelijke klachten met triggerpointtherapie. Als klachten er eenmaal zijn, kunnen we die niet wegnemen door alleen met elkaar te praten. Deze totaaltherapie werkt dan ook vaak beter dan andere soorten therapie.

We besteden onder meer ook aandacht aan praktische zaken die van invloed kunnen zijn op het lichaam, zoals je lichaamshouding in verschillende situaties, je manier van reageren op spanningen en hoe je die loslaat en je manier van ontspannen. Met de hands-on tips kun je volgende klachten voorkomen.

Gezond worden en gezond blijven

De behandelingen duren ongeveer 60 minuten. Er is voldoende tijd om problemen, zowel lichamelijk als mentaal, te bespreken om zo klachten zo optimaal mogelijk te behandelen.

De integrale onthaastingstherapie is een ideaal om nieuwe klachten nog beter te helpen voorkomen. Je krijgt met deze therapie weer volledige grip op je lichamelijke gesteldheid. Je wordt gezond én blijft gezond.

Dit traject duurt 10 weken en het sportabonnement is inbegrepen.